Spekuláció: 1 hónapon belül jöhet a Model Y

Egyre több közúti tesztelésen lévő Model Y prototípust fotóznak a Tesla rajongók, de még ennek ellenére is túlzottan optimistának tűnik a Twitteren és a Redditen egyaránt körbefutó alábbi hír. Valójában nem is hír, inkább reményteljes spekuláció, hogy heteken belül megkezdődhet az első Tesla Model Y példányok vásárlóknak szállítása. A reményt arra alapozták, hogy a Model 3 LR hátsó kerékhajtású változatának kiszállítása 25 nappal a zéróemissziós kreditekhez szükséges típusengedély kérelem beadását követően megkezdődött, ez pedig a Model Y esetében január 9-én megtörtént.

Mi ennyire nem vagyunk optimisták, szerintünk az első példányok legkorábban március végére, de inkább nyár elejére kerülhetnek felhasználókhoz. A februári átadó azért sem valószínű, mert még épül például a gyártási példányszám növeléséhez szükséges festőüzem is Fremontban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.