Ezt látja a Tesla Autopilot

A Tesla néhány érdekes információ mellett egy látványos videót is megosztott az új fejlesztők jelentkezését váró weboldalán arról, hogyan látja a világot az Autopilot rendszer. A Tesla folyamatosan és rohamosan fejleszti önvezető rendszerét, amelyhez 2019-ben jelent meg a 3. generációs hardver, amit nem kizárólag az új autók kapnak meg, mivel egyes modellekbe utólag is beépíthető az új mikrochip.

A Tesla önvezető rendszere neurális hálózatokon alapul. A rendszer elemzi az autók kamerája által rögzített felvételeket, feldarabolja azokat, meghatározza a képen látható objektumokat. Meghatározza az út felépítését, mélységbecslést végez és felülnézeti képet készít a három dimenziós térről. A rendszer folyamatosan tanul a közel egymilliós járműpark által szállított alapanyagból. A nagy pontosságú ábrázolás és a döntéshozatali rendszer felépítésével képes a rendszer egyre biztosabban önálló döntéseket hozni a bonyolult, valós helyzetekben. A legfontosabb jellemzők, amelyre a rendszer kódját optimalizálják, az áteresztőképesség, a késés, a korrektség és a determinizmus.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.