A Porsche Taycan is olcsóbban tölthet az IONITY-n

Az Audi és a Daimler után a Porsche is bejelentette, hogy az IONITY együttműködés tagjaként villanyautója kedvezményesen tölthet a villámtöltő-hálózat oszlopain szerte Európában. A Porsche Charging Service applikációval a Taycan-tulajdonosoknak a februárban életbe lépő új díjszabás szerinti 0,79 euró/kWh helyett mindössze 0,33 eurót kell fizetniük egy kilowattórányi betöltött energiáért, azaz pontosan annyit, mint az Audi töltőkártyáját használó villanyautósoknak, de négy centtel többet, mint amennyiért a Mercedes-Benz a Me Charge töltőszolgáltatásán keresztül ugyanezt kínálja. A Porsche Charging Service szolgáltatásait és a kedvezményes IONITY-töltést a tisztán elektromos sportkocsi vásárlói három évig díjmentesen vehetik igénybe, utána pedig évi 179 euróért férhetnek hozzá.

Az IONITY ultragyors töltőivel együtt a Porsche ügyfelei több mint 100 000 AC és DC töltőpontra csatlakozhatnak rá Németországban, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Svájcban, és az Egyesült Királyságban. A Porsche Charging Service alkalmazás egységes számlázást biztosít valamennyi országban, és az ügyfelek a töltőállomások foglaltságáról is információt kaphatnak. A német autógyártó Destination Charging hálózata ennél jóval kiterjedtebb, összesen 20 ország szállodáinál, golfpályáinál, és kikötőinél kínál célállomás töltési lehetőséget körülbelül 1000 AC töltőponton.

Az IONTY tagja a BMW Group, a Ford, az Audi, a Volkswagen, valamint tavaly óta a Hyundai és a Kia is, s bár ezek az autógyártók is terveznek hasonló kedvezményt adni a már több mint 200 állomást számláló töltőhálózatra, konkrét árakat még nem jelentettek be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.