A Porsche Taycan is olcsóbban tölthet az IONITY-n

Az Audi és a Daimler után a Porsche is bejelentette, hogy az IONITY együttműködés tagjaként villanyautója kedvezményesen tölthet a villámtöltő-hálózat oszlopain szerte Európában. A Porsche Charging Service applikációval a Taycan-tulajdonosoknak a februárban életbe lépő új díjszabás szerinti 0,79 euró/kWh helyett mindössze 0,33 eurót kell fizetniük egy kilowattórányi betöltött energiáért, azaz pontosan annyit, mint az Audi töltőkártyáját használó villanyautósoknak, de négy centtel többet, mint amennyiért a Mercedes-Benz a Me Charge töltőszolgáltatásán keresztül ugyanezt kínálja. A Porsche Charging Service szolgáltatásait és a kedvezményes IONITY-töltést a tisztán elektromos sportkocsi vásárlói három évig díjmentesen vehetik igénybe, utána pedig évi 179 euróért férhetnek hozzá.

Az IONITY ultragyors töltőivel együtt a Porsche ügyfelei több mint 100 000 AC és DC töltőpontra csatlakozhatnak rá Németországban, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Svájcban, és az Egyesült Királyságban. A Porsche Charging Service alkalmazás egységes számlázást biztosít valamennyi országban, és az ügyfelek a töltőállomások foglaltságáról is információt kaphatnak. A német autógyártó Destination Charging hálózata ennél jóval kiterjedtebb, összesen 20 ország szállodáinál, golfpályáinál, és kikötőinél kínál célállomás töltési lehetőséget körülbelül 1000 AC töltőponton.

EZT OLVASTAD MÁR?  Nissan töltőhálózat Magyarországon

Az IONTY tagja a BMW Group, a Ford, az Audi, a Volkswagen, valamint tavaly óta a Hyundai és a Kia is, s bár ezek az autógyártók is terveznek hasonló kedvezményt adni a már több mint 200 állomást számláló töltőhálózatra, konkrét árakat még nem jelentettek be.

Elektromos autót használsz?