Indulnak a Model Y átadások – ez lehet a Tesla eddigi legnagyobb termék bevezetése

Azt már egy ideje sejtettük, hogy a hivatalos 2020 végére időzíttet startnál hamarabb fognak megkezdődni a Tesla Model Y kiszállításai, sőt én személy szerint egy ideje már március végére jósoltam az első pár kaliforniai átadást az egyik podcastban, de mégis sokakat meglepett a cég, amikor a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentés alkalmával bejelentették, hogy már meg is kezdték az autó gyártását.

Tesla Model Y karosszéria üzem Fremontban

Tegnap, magyar idő szerint éjjel aztán ki is mentek az első emailek azoknak, akik már előrendelték a típust, ami azt ígéri, hogy ha a legerősebb Performance verziót rendelték, akkor akár már márciusban megkaphatják az autót. Ami viszont meglepő, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően nem csak a Kaliforniaiak kapták meg az invitációt a konfigurálásra, de az egész Egyesült Államokból hasonlót jelentettek a vásárlók.

Forrás: Twitter / @hwfeinstein

A megrendeléseket követő Reddites fórum tanúsága szerint Utahtól Floridáig, Kaliforniától Wisconsinig mindenhova elmentek az e-mailek, hogy lehet konfigurálni az autókat. Először az 5 üléses Performance modellek kerülnek gyártásra, a szerényebb árú és kivitelű, valamint 7 üléses variánsok később érkeznek.

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.