HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Újabb akku gyártáshoz kapcsolódó gyár Magyarországon

A dél-koreai Lotte Aluminium Kft. Tatabányán építi meg új alkatrészgyárát, amely az elektromos autók akkumulátor gyártásához kapcsolódik. A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtótájékoztatón számolt be a 44 milliárd forintos beruházásról.

A 60 ezer négyzetméter alapterületű alkatrészgyárban a tervek szerint évi 18 ezer tonna fóliát készítenek majd, amellyel az akkumulátor gyártó vállalatokat fogják kiszolgálni. Az alumínium fóliát az akkumulátorgyártásban anód alapanyagként, valamint a tasakos cellák gyártásánál is alkalmazzák.

Hjun Csol Cso, a Lotte Aluminium Hungary Kft vezérigazgatója (fotó: MTI)

A Lotte az ötödik legnagyobb vállalatcsoport Dél-Koreában, Európa 24 országában vannak jelen. A magyar beruházásösztönző politikának köszönhető, hogy a Lotte-csoport Magyarországra hozta beruházását. mondta el Hjun Csol Cso, a Lotte Aluminium Hungary Kft vezérigazgatója.

Magyarországon tavaly Dél-Korea lett a legnagyobb befektető. A tatabányai ipari parkban is működik már több dél-koreai vállalat, köztük a Lotte-csoport másik cége is, évi 150 millió forintos árbevétellel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.