Ingyen használhatók a Porsche új 350 kW-os töltői

Egy összesen 7 MW energiaigényű villámtöltő-állomást telepített a Porsche Lipcsében, amelyet a pilot program ideje alatt március végéig valamennyi villanyautós, márkától függetlenül ingyenesen használhat, mindössze egy CCS csatlakozóra van hozzá szükség. Ezt követően a szolgáltatók szokásos töltőkártyáival, a saját feltételeik szerint lesznek indíthatók a töltőberendezések – írja az autógyártó. A Porsche Turbo Charging névre keresztelt helyszínen tizenkettő 350 kW-os DC ultragyors töltőpont került elhelyezésre, amit négy darab 22 kW-os AC töltőfej egészít ki, valamennyi kizárólag megújuló forrásból érkező elektromosságot kínál a tölteni vágyóknak. A nyilvános töltők áramigénye „mindössze” 4,3 MW, de a Porsche kapun belül, belső felhasználásra is telepített legalább 6 db 350 kW-os oszlopot.

A 9-es, és 14-es autópálya mellett felállított állomás a hét minden napján folyamatosan üzemel a Porsche Leipzig ügyfélközpont területén, és a Leipzig-Nord autópálya-lehajtó közelében lévő Porschestrasse látogatói kapuján keresztül lehet megközelíteni. Egy Taycan 5 perc alatt közel 100 kilométeres utazásra elegendő energiát tud betölteni a Porsche Engineering által fejlesztett nagy teljesítményű töltőoszlopokból, ám nyilvánvalóan más modellek tulajdonosainak ennél hosszabb töltési időre kell számítaniuk, amit a Porsche Customer Centre szolgáltatásaival tölthetnek el. Ha nagyon hosszadalmas töltésre van szükség, akár egy tesztvezetésre is regisztrálhatnak a lipcsei versenypályán. A töltőpark hivatalos átadójára február 29-én szombaton, 10 és 16 óra között kerül sor.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.