Leállították az Audi e-tron gyártását

A német Manager Magazin értesülései szerint az Audi a belgiumi összeszerelő üzemében felfüggesztette az e-tron gyártását. Bár nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan miért voltak kénytelenek leállítani a gyártósort, de a pletykák szerint az akkumulátor beszállításban vannak fennakadások. Korábban kiadott közleményeiben az Audi jelezte, hogy korlátozni fogja az e-tron gyár kapacitását, és hogy szükség esetén felfüggeszthetik rövidebb időszakokra a gyártást. Úgy tűnik a problémát nem tudták megoldani, ezért kényszerültek az üzem leállítására. Az Audi szóvivője megerősítette a hírt, nem gyárt autókat egy teljes napig a brüsszeli üzem.

Idén januárban már bejelentette az Audi, hogy csökkenti az e-tron gyártások számát az első negyed évre. Akkor nem erősítették meg hivatalosan, hogy akkumulátor ellátási problémák merültek föl. Viszont az LG Chem jelezte, hogy február elejétől az éjszakai üzemben előállított akkumulátor modulok gyártását teljesen leállította.

Az ellátási problémák miatt visszafogja a termelést a Mercedes és a Jaguar is, mivel az elektromos autóikhoz az LG lengyelországi gyára szállítja az alkatrészeket. Ugyanakkor a Renault újabb rekordot állított föl az EV-k eladásában, pedig a francia autógyárat is az LG látja el akkumulátorral.

Az Audit jobban aggasztja, hogy ha az ellátási problémákat nem oldják meg akkor gond lehet a második modell, az új Audi e-tron sportback bevezetésével is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?