Főoldal » elektromos autó » Már San Franciscóban is sofőr nélkül szállít a Waymo

Már San Franciscóban is sofőr nélkül szállít a Waymo

Elstartolt a Waymo sofőr nélküli taxiszolgáltatása San Francisco városában a vállalat tisztán elektromos meghajtású Jaguar I-Pace modelljeivel – számolt be róla a Google önvezető technológiával foglalkozó testvérvállalata egy blogbejegyzésben szerdán. Az első utas a Waymo egyik munkába induló mérnöke volt, merthogy a szolgáltatás egyelőre csupán a cég alkalmazottai számára elérhető, ám hamarosan a Trusted Tester felhasználói program résztvevői is igénybe vehetik.

A cél természetesen az, hogy bárki utazhasson a teljesen önvezető járművekkel San Franciscóban, csakúgy, ahogy Phoenix egy részén már elérhető e szolgáltatás 2020 óta. A Waymo egyébként itt is terjeszkedik, hamarosan a belvárosi területen is megjelennek az önvezető villanyautók, de először itt is csak az alkalmazottak, majd a Trusted Tester program résztvevői utazhatnak az autókkal.

A vállalat egy videót is közzétett az első San Franciscó-i utakról:

A kaliforniai nagyvárosban egyébként már a General Motors irányítása alatt álló Cruise is kínál sofőr nélküli taxiszolgáltatást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.