Ilyen, amikor sofőr nélkül megy érted a taxi

Sokan még most is elképzelhetetlennek tartják, hogy úgy közlekedjen egy autó az utakon, hogy nem ül a volán mögött senki, pedig Amerikában ez már a valóság: megkezdte működését San Franciscóban a Cruise, a General Motors önvezetéssel foglalkozó leányvállalatának robottaxi-szolgáltatása.

Az első utas a vállalat egyik társalapítója, elnöke, és technológiai igazgatója, Kyle Vogt volt, aki a teljes utat dokumentálta, a felvételt pedig közzétette a közösségi médián. Út közben elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy a csapata elérte ezt a városi közlekedésben forradalmi jelentőségű mérföldkövet annak ellenére, hogy 7 évvel ezelőtt még mindenki azt mondta, lehetetlen önvezető taxikat küldeni az utakra. Az önvezetéshez szükséges hardverekkel és szoftverekkel felszerelt Chevrolet Bolt EV-ben ülve Vogt azt is megjegyezte, hogy meglepően magabiztosan halad az autó.

A szolgáltatás egyelőre nem elérhető a nyilvánosság számára, jelenleg csupán a Crusie alkalmazottai és bizonyos civilek (hogy pontosan kik, azt nem árulta el a cég) vehetik igénybe. A robottaxikat továbbá a működési engedélyük is korlátozzák, ugyanis csak este 10 és reggel 6 között, maximálisan 50 km/h sebességgel közlekedhetnek sofőr nélkül.

A történelmi első út után egyébként újabb taxikat hívott Vogt más igazgatók társaságában, ezekről, valamint az utas nélküli, úgynevezett Ghost Mode időszakokról egy hosszabb videó is megtekinthető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.