Már 22 autó tölthet egyszerre Sormáson

Egy nap sem telt el azt követően, hogy beszámoltunk a győri Supercharger töltőállomás bővítéséről, máris újra remek híreket közölhetünk. A sormási István Parkhotel Facebook oldalán jelentette be, hogy elkészült a parkolójukban lévő Tesla Supercharger állomás bővítése. A több mint négy évvel ezelőtt telepített 4 db Supercharger V2 oszlop mellé 8 db 250 kW teljesítményre képes V3 SuC telepítése fejeződött be a napokban. Győrrel ellentétben tehát ezen a helyszínen meghagyták a V2 töltőoszlopokat is, így a CCS retrofittel nem rendelkező Tesla Model S és Model X tulajdonosok is tudnak tölteni ezen a töltőállomáson. A Mobiliti által üzemeltetett töltőkkel együtt tehát egy időben akár 22 db villanyautó is tölthet Sormáson.

Fotók: István Parkhotel & Gasztrofarm / Facebook

A Tesla alig fél év alatt számos magyarországi Supercharger töltőállomását bővítette 4-8 töltőoszloppal, valamint egy új állomás is létesült, Szigetszentmiklóson. A debreceni és miskolci helyszínen a korábban előkészített alapokra került fel +4 Supercharger V2 töltőoszlop, így itt már 8-8 autó (jelenleg az orosz-ukrán háború miatt nem csak Tesla) tölthet egy időben. Fótra és Törökbálintra +4 V3 Supercharger került, Győrben elbontották a négy V2 oszlopot és első körben 10 db V3 SuC készült el, melyet hamarosan további két töltőoszloppal egészítenek ki. Szigetszentmiklóson és Győrben tehát adapter nélkül csak a CCS csatlakozóval felszerelt Model 3 és Model Y típusok tudnak tölteni.

Sormáson az M7 autópálya lehajtója közelében lévő István Parkhotel már évek óta tárt karokkal várja az elektromos autó tulajdonosokat. 2017 decemberében nyitott meg a hotel és étterem parkolójában Magyarország második Tesla Supercharger töltőállomása, majd egy évvel később a Mobiliti is egy mintaértékű töltőállomást telepített ugyanezen a helyszínen, két darab 50 kW-os DC töltőoszloppal, melyek egyike a 43 kW AC töltést is támogatja, továbbá 3 db, egyenként 22 kW teljesítményre képes, dupla Type 2 aljzattal rendelkező AC oszlopot is elhelyeztek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.