Főoldal » elektromos autó » Bemutatkozott az új BMW i3

Bemutatkozott az új BMW i3

Ma délelőtt a BMW Csoport bemutatta legújabb tisztán elektromos meghajtású modelljét, amely ugyan az i3 nevet hordozza, de semmi köze a müncheni márka kifutó városi kisautójához – ez a 3-as BMW elektromos változata, amelyet kizárólag Kínában fognak értékesíteni.

Az i3 eDrive35L néven piacra kerülő villanyautó az exkluzívan a kínai piacon forgalmazott nagy tengelytávú változat alapján készült, amelynek tengelytávolsága 2966 mm, azaz 11 cm-rel nagyobb, mint a standard verzióé. A négyajtós szedán 4872 mm hosszú, csomagtere 410 liternyi helyet kínál.

Az autó hajtásrendszere a legújabb, ötödik generációs eDrive technológia, amelyet itt Európában az iX3, i4, és iX modellekben már kipróbálhattunk. Maximális teljesítménye 210 kW 400 Nm forgatónyomatékkal, 0-ról 100 km/h-ra 6,2 másodperc alatt gyorsul. Akkumulátorának kapacitása bruttó 70,3, nettó 66,1 kWh, amely a Kínában használatos CLTC szabvány szerint tele töltve 526 km-re elegendő energiát tud eltárolni. Az aksi DC hálózaton 95 kW-tal, AC-n 11 kW-tal tölthető.

Az új i3-ast a BMW Brilliance Automotive Ltd. közös vállalkozás senjangi gyárában szerelik össze, piaci bevezetésére májusban kerül sor.

Frissítés (2022.04.01.): A gyártó honlapján végre több kép is megjelent az autóról, így már belülről is láthatjuk az i3 szedánt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.