Három látványos videó Berlinből: drónok járták be a gigagyárat és a gigapartit

A Tesla a múlt héten avatta fel az első európai gyárát a német főváros, Berlin közelében. A nagy napon mi is a helyszínen voltunk, aki lemaradt volna beszámolónkról, azok kedvéért a cikk végén linkelem az erről szóló írásainkat.

De nem csak mi voltunk ott, hanem most kivételesen hivatalos minőségben drónvideósok is, mégpedig a Tesla megbízásából.

Nem semmi

Az első videó minőségéért mi kérünk elnézést, de még nem került ki hivatalos verzió a netre, a YouTube-on egy olyan változat kering, amit a gyárban a megnyitó napjára elhelyezett egyik képernyőről rögzítettek egy kamerával. FRISSÍTÉS: Idő közben a Tesla a hivatalos YouTube csatornájára is kirakta a videót, így immár 4K-ban is elérhető – cikkünket ezzel frissítettük.

Viszont ez is annyira látványos, hogy nem hagyhattuk ki, mivel elég hajmeresztő manővereket mutat be a drónkezelő a mozgó présgépek és robotok közvetlen közelében. Ezen a felvételen a Model Y gyártásának főbb mozzanatait követhetjük végig.

A második videónk az Instagramról származik, ez a Tesla hivatalos csatornáján jelent meg és elsősorban a toborzást szolgálhatja, mert arra fókuszál, hogy mennyi féle-fajta, boldog, lelkes fiatal dolgozik az üzemben. Ha nem lenne elég egyértelmű az üzenet, a bejegyzés leírása is arra szólít fel, hogy csatlakozzunk a berlini csapathoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tesla (@teslamotors) által megosztott bejegyzés

A harmadik videó a megnyitó napját foglalja össze egy drón segítségével. Azonban ismét nem csak a gyár épületein kívül, hanem belül is készültek képsorok, megörökítették még Elon Musk táncát is, ami mostanra már hagyomány lett az új gyárak átadóján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tesla (@teslamotors) által megosztott bejegyzés

Korábbi cikkeink a témában:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.