Akkumulátor-alapanyaggyárat adtak át Nyergesújfalun

Elektromosautó-akkumulátorokhoz gyártanak szeparátorfóliát Nyergesújfalun a Toray Industries Hungary Kft. tegnap átadott üzemében. A japán tulajdonú vállalat zöldmezős beruházása 127 milliárd forintba került, így az idei év eddigi legnagyobb magyarországi beruházását jelenti. Az új gyár 188 új munkahelyet teremt, melyet az állam is támogatott 4,7 milliárd forinttal.

(Fotó: MTI/Kovács Attila)

Nem ez lesz az egyetlen szeparátorfóliát gyártó üzem hazánkban, Debrecenben a távol-keleti Semcorp épít gyáregységet hasonló profillal. A szeparátorfóliát pedig a hazánkban letelepedett akkumulátorcella gyárak használják fel, köztük a szintén Debrecenbe érkező Eve Energy.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.