Főoldal » elektromosautó-töltés » Újabb európai országban lehet cserélgetni a kínai villanyautók akkuját

Újabb európai országban lehet cserélgetni a kínai villanyautók akkuját

Üzembe helyezte legelső akkumulátorcserélő állomását Dániában a NIO, így már öt európai országban is kicserélhetik lemerült akkumulátorcsomagjukat egy telire a kínai autógyártó vállalat ügyfelei. A dán Power Swap Station az E20-as autópálya mellett található Slagelse városában, Zealand nyugati részén, Koppenhágától mintegy 100 kilométerre délnyugatra.

A Nio eddig összesen tizenkét akkumulátorcsere-állomást nyitott Norvégiában, Németországban, Svédországban, Hollandiában és Dániában. A tervek szerint 2023 végére 120 állomásra bővül az európai hálózat, Kínában pedig 1000 új állomás megnyitása a cél idén.

A CnEVPost beszámolója szerint az európai akkucsere-infrastruktúra kiépítése lassabban halad, mint ahogyan azt a NIO vezetősége remélte, ám tekintve, hogy a cég villanyautói hagyományos töltőállomásokon is tölthetők, az akkucserélő állomások lassú gyarapodása nem veti vissza túlságosan a bizniszt. William Li vezérigazgató azt is elmondta, hogy a NIO House néven ismert bemutatótermek megnyitása is sokkal lassabban halad a vártnál, ami akadályozza a kiszállításokat, ám a NIO elsődleges célja továbbra sem a gyors előretörés a megrendelések teljesítésével, hanem a vásárlói elégedettség maximalizálása.

A cég egyébként nemrég mérföldkőhöz érkezett Európában: több mint egy évvel az első európai Power Swap megnyitása után megtörtént a tízezredik akkucsere a kontinensen.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.