Főoldal » elektromos autó » Kisöpri a raktárkészleteket a Ford

Kisöpri a raktárkészleteket a Ford

Az árverseny mellett egy modellfrissítés lehet a kínai akció hátterében.

Olcsóbb musztángok

A kínai autópiacon egyes gyártók már tavaly év végén árcsökkentésbe kezdtek, a legnagyobb port mégis a Tesla január eleji lépése verte fel. Azóta már több márka követte különböző akciókkal az amerikai villanyautó-gyártó példáját, az állami támogatás megszűnése és a gyengülő kínai gazdaság következtében tapasztalható év eleji visszaesés miatt pedig valószínűleg még nem láttuk az utolsó lövéseket a csatában.

Most a Ford állt be a sorba, amikor is április 30-ig bezárólag 10-15 százalékos engedménnyel kínálja a Mustang Mach-e elektromos autót. A gyártó tavaly októberben már csökkentette egyszer a típus árait, de most ismét kisebb számok kerültek az árcédulára.

A verseny mellett másik jó oka is van a Fordnak az árcsökkentésre, ugyanis az a hír járja, hogy hamarosan bejelentik az autó helyi gyártású változatának frissítését, ezért ki akarják söpörni a raktárkészleteket.

A CnEVPost úgy tudja, hogy a fenti kedvezmények mellett, azok aki március 7-ig vették át az autójukat, utólagosan 2 millió forintos kedvezményt kaptak, ami a mostani akció összegének fele. Azt pontosan nem tudjuk, hogy mennyire megy jól a Mach-e értékesítése Kínában, mivel a vállalat erről adatokat nem közöl, de a kínai villanyautós oldal megjegyzi, hogy a típus egyszer sem került fel a hivatalos eladási statisztikák toplistáira.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.