Videó: Before the flood

Before the Flood (Özönvíz előtt) címmel készített dokumentumfilmet idén a globális felmelegedés okozta problémákról az Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio. Az elkötelezett környezetvédő színészt még 2014 szeptemberében nevezte ki Ban Ki-moon ENSZ főtitkár az ENSZ klímaváltozásra koncentráló békenagykövetének, ahonnan egyenes út vezetett a film elkészültéig.

Leonardo DiCaprio ENSZ Békenagyköveti címet kap Ban Ki-moontól

A National Geographic által felkarolt dokumentumfilmben DiCaprio jelenlegi és volt amerikai elnökökkel, alelnökökkel, a Tesla vezérrel és a Pápával is beszélget arról, hogy mit kellene tennünk, hogy megállítsuk a globális felmelegedést és megfékezzük a XX. században elindult rendkívül káros folyamatot. Közben öt kontinensen mutatja be a sokak által érthetetlen módon vitatott, mégis szemmel látható hatású globális felmelegedés pusztításait.

A film eredeti hanggal elérhető a Youtube-on, de már magyar szinkronnal is megnézhető a National Geographic honlapján.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?