Elektromos autó töltő Mályiban

Már régóta tudjuk, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tucatnyi elektromos autó töltő épült, de ezek többségéről szinte semmi biztosat nem tudunk. Most villanyautós körökből érkezett az információ, hogy a Miskolctól délre a 3-as út mentén fekvő Mályiban nem csak legenda, de valóság az elektromos autó töltőoszlop. Már ha egy RFID kártyával be- és kikapcsolható konnektort annak lehet nevezni. A készülék, amin ráadásul nem csak egy, hanem egyből két ilyen 16A-es, 230V-os konnektor is van a Móra Ferenc Általános Iskola udvarán vagy előtt áll, és az év minden napján éjjel-nappal elérhető a villanyautósok számára. Bár a készülék eredetileg RFID kártyás, a töltéshez a kártyára nincs szükség.

Mivel ezt a töltőt a távolság miatt nem tudjuk kipróbálni, ezért szeretnénk kérni, hogy aki arra jár, az keresse meg és legalább egy telefontöltővel (ha nem elektromos autóval lenne) próbálja ki, hogy valóban elérhető-e és van-e benne áram. És ha lúd, akkor legyen kövér: kérnénk a készülékről néhány jó minőségű, mobiltelefonnal készült fotót is.

(Bár az úton lévő autósok számára nem ideális, a rendkívül ritka kelet magyarországi töltőhálózat mellett nagy segítség lehet a Miskolcra igyekvő villanyautósoknak. A miskolci ELMŰ oszlop a mogyoródi villámtöltőtől 165 km-re van, amit nehezen lehet megtenni pl. egy 24 kW-os LEAF-fel, de ha útközben, pl. Mályiban fél órát lehet tölteni egy 16A-es töltőn, akkor sokkal könnyebb lehet az út. Egy 16A-es töltővel konnektorról 30 perc alatt 13-14 km-nyi, 10A-es töltővel 8-9 km-nyi áram vételezhető.)

Egyúttal keressük azokat a Miskolcon vagy környékén lakó villanyautósokat, akik szívesen segítenének felkutatni a megyében pályázati pénzekből kiépített, majd jól elrejtett elektromos autó töltőnek nevezett kiállásokat. Listánk van a feltételezett töltőkről! 

EZT OLVASTAD MÁR?  Tolnán adták át a Nova Futura harmadik töltőjét
Mályi, Móra Ferenc Általános Iskola (fotó: Google Streetview)
Mályi, Móra Ferenc Általános Iskola (fotó: Google Streetview)

Elektromos autót használsz?