Főoldal » elektromos autó » Fisker EMotion: az első 640 km hatótávú prémium villanyautó

Fisker EMotion: az első 640 km hatótávú prémium villanyautó

A Fiskernek óriási szüksége van a publicitásra, hogy visszatérhessen a plugin autógyártás élvonalába. Az egykor kiemelkedő hibridet gyártó, majd becsődölő vállalkozás a kínai segítségnek hála újra szárnyal, de az azóta megjelent és megerősödött konkurencia mellett minden lehetőséget meg kell ragadjanak a figyelem felkeltésére. Valószínűleg ezért választották az információk csöpögtetésének stratégiáját legújabb autójuk beharangozójához, hogy heteken keresztül ingyenes megjelenésekhez jussanak a szaksajtóban.

Fisker EMotion számítógépes grafika (forrás: Fisker)
Fisker EMotion számítógépes grafika (forrás: Fisker)

De a várakozásnak vége. Henrik Fisker hivatalosan is bemutatta a cég első tisztán elektromos autójának formaterveit, és nevét: EMotion. A cég nem kevesebbet ígér, mint hogy újradefiniálja a tisztán elektromos autók prémium szegmensét, miközben ez lesz az első 400 mérföld, vagyis 640 km megtételére képes autó a kategóriában. Az egyedülálló hatótávot a tervek szerint egy új, grafén alapú hibrid szuperkondenzátor felhasználásával érik el, aminek méretezése eddig nehezen volt megoldható.

Fisker EMotion számítógépes grafika  (forrás: Fisker)
Fisker EMotion számítógépes grafika (forrás: Fisker)

A nagy hatótáv mellett az ígéretek szerint az EMotion teljesen önálló vezetésre is képes lesz, bár arról egyelőre még nincs szó, hogy mikor. Az autó prototípusát 2017-ben fogják bemutatni, amikor több konkrétumot is elárulnak majd az autó megjelenésének várható menetrendjéről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »