Új CCS villámtöltő Győrben

Hiába állt Győrben már eddig is a vidéki városok átlagánál jóval több (értsd kettő) villámtöltő, egy CCS rendszerű Volkswagen e-Golffal vagy BMW i3-mal Budapestről Bécsbe eljutni így is kihívás, vagy inkább kalandtúra volt. A Nissan támogatásával a Dunakapu téri mélygarázsba telepített villámtöltő CHAdeMO rendszerű, de az E.ON által a Révai utcai parkolóházban üzemeltetett két karos töltőn is csak a CHAdeMO és Type2 csatlakozós kábelek lógtak. Ez utóbbi töltőt cserélte le az üzemeltető a napokban egy három szabványt támogató DBT készülékre, ami már a CCS csatlakozós autókat is támogatja.

Sajnos a csere rossz hír a Renault Zoe tulajdonosoknak, mivel az eddigi 43 kW-os teljesítményű Type2-es kábeles csatlakozás helyett az új töltőre már csak egy 22 kW-os Type2-es aljzat került. Erről a francia kisautó feltöltése a korábbi fél óra helyett egy órát vesz igénybe.

Advertisement

EZT OLVASTAD MÁR?  Felfrissíti nyilvános töltőoszlopait az ELMŰ

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.