Elektromos motorokat mutatott be a Kalasnyikov

Bizony jól olvasod, az a Kalasnyikov cég, amit leginkább az AK-47-es gépkarabély miatt ismer mindenki, most elektromos motorokat mutatott be a Moszkvában megrendezett Army 2017 nemzetközi haditechnikai fórumom. Két változatot lepleztek le, az egyiket a katonaság számára, míg a másikat a rendőrségnek szánják. Ha pedig ezek a motorok is ilyen minőséget fognak képviselni, mint a világhírű gépkarabélyok, eléggé felköthetik a gatyájukat a rossz fiúk.

A Kalasnyikov azt vallja, ők nem mennek el a csúcstechnológia irányába, nem lesz digitális kijelző a motorban, illetve okos telefonos alkalmazás sem lesz a motorhoz, mint például a Zero DS-hez. Ehelyett a jó öreg flip kapcsolókat kapnak és sima analóg kilométer órával szerelik majd őket. Úgy tűnik, tényleg arra mennek, hogy minden körülmények között megállja a  iráhelyét a motor.

Míg a terepre szánt, krossz motor stílusú gép a katonákhoz megy majd, a super moto kialakítású a rendőri erők segítségére lesz majd. Előbbi 100 kilométer megtételére lesz képes, míg utóbbi 150 kilométert is elmegy és akár 80km/h-val is tudnak majd hasítani, ha hihetünk a promóciós videónak. Tessék fenntartásokkal kezelni.  A motorokat az IZH, vagyis a Kalasnyikov leányvállalata gyártja és a 2018-as orosz labdarúgó világbajnokságon már 50 db fogja erősíteni a rendőri erők munkáját.

Sajnos egyelőre ennél több információt nem árultak el a motorokról, azonban van rengeteg kép már róluk, lehet csemegézni addig, míg nincs új fejlemény. Egyébként szerény véleményem szerint marha jól néznek ki, főleg a katonai gép. Nektek mi a véleményetek?

Forrás: Sputniknews

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?