Már működik a Penny Market harmadik töltője

Ugyan a napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek parkolóiban csak 2019. január 1-től kötelező elektromos autó töltőt üzemeltetni, több üzletlánc is elkezdett kísérleti jelleggel töltőket telepíteni. A magyar piacon több mint 20 éve jelenlévő, jelenleg kétszáznál is több üzletet üzemeltető Penny Market eddig két áruháza parkolójába, a budapesti Hős utcába, illetve a szintén budapesti Könyves Kálmán körútra telepített töltőket, amit a napokban egy harmadikkal egészítettek ki. A Régi Fóti úton lévő üzlet parkolójába ugyanolyan 2×22 kW-os AC töltő került, mint a másik két helyszínre, illetve amit „ELMŰ töltő” néven már régóta ismernek és használnak az elektromos autó tulajdonosok. A töltő használata ingyenes, a kábel csatlakoztatása után az töltési folyamat automatikusan elindul.

A Penny Market a saját honlapján közzétett információ szerint 2019. január 1-ig összesen 62 üzletének parkolójában (ennyi üzlet lehet 50 ezernél nagyobb lélekszámú településeken) fog villanyautó töltőket beüzemelni, de arra külön megkeresésünk után sem válaszoltak, hogy ezek között milyen arányban lesznek vidéki áruházak, milyen ütemezéseben készülnek el ezek a töltők, illetve hogy lesz-e olyan helyszín, ahova DC töltőt terveznek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?