Mozgásban az elektromos Hummer, amit Schwarzenegger leplezett le

Előbb-utóbb minden szegmensben megjelennek majd az elektromos járművek, ahogyan például a Volkswagen is elkezdett elektromos buszokban és kamionokban gondolkozni, de a Tesla kamionjáról is lőttek már lesifotókat, illetve videót is. Most azonban a Kreisel megcsinálta a tisztán elektromos Hummert, amit már az előző hónapban bemutattak, stílszerűen Arnold Schwarzeneggerrel karöltve.

A Hummer pedig az amerikai hadsereg egyik emblematikus jelképe, amiket számtalan filmben és sorozatban, tudósításokban láthattunk már. A polgári társaik pedig továbbra is tiszteletet követelve róják az utakat, a környezetet, az üzemanyagot és a pénztárcákat nem kímélve.  A Kreisel pedig kapott az alkalmon és elkészítette az elektromos változatot, ami nem kevesebb mint 3,3 tonnát nyom, két motorral szerelt, amik képesek 480 lóerőt  szabadítani az aszfaltra mind a négy kerék meghajtásával, a végsebesség terén pedig 120 km/h óráig meg sem áll.

Ez mind szép és jó, de egy ekkora súlyhoz és motorhoz mekkora akkumulátort helyeztek el benne? A válasz: 100 kWh-ásat. Amivel 300 kilométer megtételére képes. Persze csak sima országúton, hiszen egy komolyabb terepen, nagyobb megpróbáltatások között valószínűleg komolyan lerövidül ez a távolság. Érdekességként a végére, az amerikai terepjáró szabványos változata 100 kilométerenként 24 liter üzemanyagot fogyaszt, és kilométerenként 470 g CO2-t bocsát ki.  Donald Trump-nak főhet a feje, még az amerikai veterán is elindult az igazi jövő felé.

Forrás: InsideEvs

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?