Megjött az új frissítés, így parkol magától a Tesla Model 3

Nemrég kijött az új frissítés a Teslákhoz, amiben az Autopilot 2.5 mellett, a legkisebb Tesla, a Model 3 is megkapta az Autopark funkciót, amit most mozgás közben is láthatunk már. Valószínű könnyebb dolga van a rendszernek, hisz nem egy nagy városi terepjárót, illetve a nagyobb méretekkel rendelkező S-t kell bepréselnie egy kis helyre, hanem a jelenlegi legkisebb méretekkel rendelkező Model 3-at. Amit egyébként gond nélkül abszolvál a rendszer, már-már ijesztően közel megy a parkoló autókhoz, ezzel pedig talán még hatékonyabban képes parkolni, mint akár egy ember. Egyelőre nagyon kevés tulajdonosnál érhető el a funkció, azonban egy szerencsés már igénybe vehette, és videót is készített a működéséről.

Nemrég ezt írta a Tesla a frissítésről minden Model 3 tulajdonosoknak:

„A frissítés után, legyen szó Model S, Model X vagy Model 3-ról, ami Autopilot 2.5-el van felszerelve, szükség van a rendszer újrakalibrálására. Ezt úgy tehetik meg, hogy egyenes, jól felfestett, jelzett utakon közlekednek 50 mérföldet. Az újrakalibrálás ideje változhat az út típusától függően. Ha kész a rendszer újrakalibrálása, onnantól kezdve használható az önálló parkolás az úttal párhuzamos és az útra merőleges parkolóhelyeknél, miközben az Autopilot a jól megszokott módon működik tovább.”

Így parkol a gyakorlatban a Tesla Model 3: 

Így működik benne pedig a frissült Autopilot rendszert:

Forrás: Electrek

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?