Egy másodperccel gyorsabban futják a 0-100-at a régebbi Teslák

Nyár elején bejelentette a Tesla, hogy a Model S 75D és az X 75D is mind szoftveres, mind hardveres fejlesztés miatt teljesítmény növekedést fognak kapni. Ezáltal az új Model S 75D gyorsulása 0-100 km/h-ra 4,2 másodpercre rövidül, ami egy egész másodperc gyorsulást jelent, a korábbi 5,2 másodperchez képest. Míg a Model X 75D 100-as gyorsulása még ennél is nagyobb ugrást mutat, mert egészen 4,9 másodpercre csappan ez az időintervallum, a korábbi 6 másodperchez képest.

Akkor még nem szólt arról a fáma, hogy a régebbi modellek is megkapják ezt a vérfrissítést, hisz alkatrész cserékre is szükség lett volna hozzá, azonban most kiderült, hogy néhány régebbi autó is képes erre a gyorsulásra, méghozzá ingyen.

Az egyelőre nem tiszta, hogy mely autókon lesz elérhető ez a módosítás, de amelyek megfelelnek a feltételeknek, azokra sem lehet letölthető szoftverrel elérni ezt a változtatást. A csak szervizben végrehajtható művelet időigénye akár több mint két óra is lehet. A frissítés természetesen nem kötelező.

Forrás: Electrek

Autok: ,

EZT OLVASTAD MÁR?  Tesla részvényeket venne a Volkswagen?

Elektromos autót használsz?

Molnár Balázs L.

Napközben blogger, éjszaka pedig Gotham igazságosztója. De psszt. Ne buktass le, hogy én vagyok én.