HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Működik az első szegedi villámtöltő

A hétvégén tesztüzemben elindították Szeged, és az egész régió első elektromos autó villámtöltőjét. Az Evopro gyártmányú, DC oldalon CHAdeMO és CCS fejes kábelekkel (50 kW), AC oldalon pedig Type2 aljzattal (22 kW) felszerelt készüléket a Körtöltés utca végén, a Szegedi Közlekedési Társaság trolibusz telephelyén üzemelték be. Ezzel a töltővel a Magyarországon használt elektromos autók többségébe fél óra alatt bő 100 km-re elegendő energia tölthető. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a töltő mikortól lesz használható, de az előzetes, nem hivatalos információk szerint a nagyközönség számára is elérhetővé teszik. Óriási szükség lenne a Dél-Alföld régióban egy ilyen villámtöltőre, mert eddig ez a környék az ország más részeiről a megfelelő töltés hiánya miatt csak azok számára volt elérhető, akiknek volt idejük lassú töltőn feltölteni a visszaútra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.