További elektromos autó töltők Tatabányán

Tatabányán a Vértes Center tetőparkolójában a hónap elején két új, AC töltőt telepített a bevásárlóközpont üzemeltetője. A feltehetőleg 22 kW-os AC töltők ugyanolyan típusúak, mint amilyenek a budapesti Westend és IKEA áruházakban is működnek, de azokkal ellentétben a töltés ezeken nem indul automatikusan. Mint azt az épület diszpécserétől megtudtuk, a töltést a biztonsági őr a nála lévő kártyával tudja indítani, de szerencsére a leállításhoz nincs szükség a kártyára. Bár rendkívül jó dolog, hogy készült egy ilyen töltő, a külön kártyás indítás teljesen felesleges egy ingyenesen bárki számára használható töltőnél. Alkalmanként akár keresgélni vagy várni a biztonsági őrt idegőrlő és bosszantó. Ezúton kérjük az üzemeltetőt, hogy fontolja meg a töltő automatikus indulásra való átállítását. Előre is köszönjük!

(fotó: Tamás Péter)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.