Így néz ki teljes valójában a kombivá alakított Tesla Model S

Akinek vannak otthon háziállatai, az bizonyára nem vitatja, hogy ők is a családhoz tartoznak, s kényelmükről minden körülmények között gondoskodnunk kell. Kevesen veszik viszont ezt annyira komolyan, mint egy brit kutyatulajdonos, aki egy Tesla Model S-t alakíttatott át oly módon, hogy két nagytestű blökinek is legyen elég mozgástere az autó hátuljában az utazások során. A legelső Tesla sportkombi megépítéséért több vállalat is versenyzett, melyek közül a Qwest jelentette be elsőként, hogy kész az autó. A decemberben megosztott képeken már egy teljesen működőképes Model S volt látható, és habár az átalakítás a végére ért, és külsőre abszolút befejezettnek tűnt a kocsi, néhány utolsó ecsetvonás még hiányzott, mint például a beltér elrendezése. Mostanra viszont a végső munkálatok is elkészültek, és a korábbi, műhelyben készült képek után sokkal látványosabb utcai fotókon is megtekinthetjük a brit csapat alkotását.

Az autó eleje a formáját tekintve gyakorlatilag semmit nem változott, az átalakítás fő célpontja a kocsi hátulja volt, ahol a Model S végleg elveszítette szedán alakját, és egy sokkal szélesebb csomagtartónyílást kínáló kombi kialakítást vett fel. A megnövelt hátsórész velejárója a meghosszabbított tető is, amit belülről Alcantara textilborítást kapott, valamint az egész járművet egy külső kerámiaréteg fedi be. Meglepő módon nem csupán nem nőtt a villanyautó súlya a transzformáció végére, hanem még 12 kilót le is dobott magáról, amely a szénszálas anyaghasználatnak köszönhető. Végeredményben a kutyák számára plusz 0,2 köbméternyi hely szabadult fel a Model S Shooting Brake hátuljában.

A legelső Tesla kombi májusban a London Motor Show kiállítótermében is látható lesz, és mivel ezt a szegmenst egyelőre kerülik a gyártók az elektromos meghajtású autóikkal, nagy esély van rá, hogy óriási sikert fog aratni a gépkocsi a közönség körében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.