Hasznos javításokat kapott a Tesla Sentry Mode

Van akihez még el sem jutott a tolvajok elleni védekezést segítő Sentry Mode-ot tartalmazó Tesla szoftvercsomag, mások viszont már két olyan frissítést is feltelepíthettek, melyek tovább tökéletesítik e funkció működését. A legszerencsésebb teslások már február 14-én kipróbálhatták a Sentry Mode-ot, alig négy nappal később pedig meg is érkezett az első javítás. Ez főleg néhány bug korrigálására készült, például egyes felhasználóknál nem indult el a klasszikus zene Alarm üzemmódban, valamint a Dog Mode-dal való párhuzamos használat esetén az Alert mód vörösen izzó szemének eltűnése után a kijelző nem váltott vissza az utastér hőmérsékletét jelző képre. Most viszont újabb újdonságok érkeztek, amik még kényelmesebbé, és megbízhatóbbá teszik az őrző-védő funkciót.

Forrás: Spamium/Reddit

A Tesla közösség beszámolói alapján az egyik ilyen újítás a Tesla mobilapplikáció 3.8.2-es frissítésével válik elérhetővé, ami után a Sentry Mode-ot az okostelefonon keresztül is bekapcsolhatja a tulajdonos. Ennek a feledékenyebb emberek nagyon fognak örülni, hiszen nem kell visszabattyogniuk az autóhoz, ha elfelejtik bekapcsolni a védelmet, elég lesz a telefonjukat előkeresniük.

A másik újdonság a szokásosnál rafináltabb tolvajok ellen szól, akik tudják, hogy az autó kamerái által készített felvételt egy csatlakoztatott USB tároló tartalmazza. Mivel ezt könnyedén elvihetné magával a Teslát feltörő bűnöző, a gyártó megoldotta, hogy a Sentry Mode elküldje neki a rögzített anyagot, amit ideiglenesen eltárol, és felhasznál további javításokhoz. Természetesen ez a lehetőség bármikor kikapcsolható a beállításoknál.

EZT OLVASTAD MÁR?  Tényleg Daciaként érkezik az olcsó Renault villanyautó

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.