Tisztán elektromos változatot kap a megújult Volkswagen Multivan

Jelentős mértékű ráncfelvarrást jelentett be a Volkswagen a Multivan kisbusz számára, amelynek immáron a hatodik generációját vásárolhatják meg a nagy helyigényű fogyasztók ez év őszétől. Amellett, hogy a Transporter család újdonsága teljesen új dizájnelemeket kap magára, a műszerfal és a kormány sem marad a régi, valamint számos vezetéstámogató funkció kerül a járműbe. A leglényegesebb változás azonban a meghajtásban keresendő, ugyanis a Multivan 6.1 tisztán elektromos változatban is megjelenik.

A károsanyag-kibocsátástól mentes kisbuszról egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy az ABT-vel való együttműködés eredménye lesz, azaz a hajtásláncért az a német tuningcég lesz felelős, mely néhány nappal ezelőtt egy a Volkswagen T6 alapján készített elektromos kisbuszt mutatott be, ami a Genfi Autószalonon is látható lesz. Korábban a németek a VW Caddy-t is elektromosították, ami szintén része lesz a Volkswagen Commercial Vehicles választható villanyhajtású járműveinek.

A Minivan 6.1-be egy 82 kW teljesítményű motor kerül, 38,8 kWh vagy 77,6 kWh kapacitású akkut kérhetünk. Ez utóbbival egyébként a már nem használatos NEDC mérési ciklus szerint teletöltés után több mint 400 kilométeren át tudunk kocsikázni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.