Még növelhető a villanyautók hatékonysága

Az elektromos autók előnyei között gyakran hozzák fel – a hagyományos hajtásrendszerekkel szemben – a villanymotor nagyon magas hatásfokát. A töltési veszteség és az akku belső ellenállásából fakadó veszteség azonban létező jelenség és mértéke nem elhanyagolható. Nem véletlenül fejleszti a Tesla a 4680-as, fül nélküli cellákat.

A Kia e-Soul országjárás egyik töltésekor megdöbbentünk mennyire meleg áramlik az autóból, előkaptuk hát a hőkamerát, hogy megnézzük honnan jön a forró levegő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.