Érdekes extrával gazdagodik a Tesla Cybertruck

Az amerikai gyártó pickupja talán az év végén kerülhet gyártásba, ha addigra elkészül a texasi Giga Austin második üteme. (Az új gyár első fázisa a Model Y-nak lesz szentelve). Bár egyes kalkulációk szerint már akár 1 millió darab felett is járhat az előrendelések száma, a valós adatokat inkább majd csak a tömegtermelés első éve után tudjuk megsaccolni.

A Tesla folyamatosan dolgozik az autó véglegesítésén, Elon Musk pedig új részletet osztott meg a múlt hét végén a fejlesztések állapotáról.

Ha péntek, akkor Dallas Tesla dizájn stúdió

Musk egy Twitter követőjének kérdésére válaszul osztotta meg, hogy péntek délutánonként általában a Tesla Los Angeles-i dizájn stúdiójában van, és most éppen a Cybertruckon dolgoznak. Mint a cég vezetője elmondta, az autó majdnem pontoson olyan lesz, mint a bemutatott prototípus, de kap egy fontos extrát.

A kocsi hátsó kerekei is kormányozhatók lesznek, hogy ezzel javítsanak a manőverező képességen, fordulékonyságon. Mondandóját azzal zárta, hogy több más nagyszerű fejlesztés is úton van – hogy itt is a Cybertruckra gondolt-e azt nem tudjuk.

A Tesla pickupja erős elektromos mezőnybe érkezik a kategória fő piacán, az Egyesült Államokban. Mellette szól, hogy az egyik első szereplő lehet, ami tömegtermelésbe megy, illetve műszaki paraméterekben az élvonalba tartozik majd. Ellenben a formája legalább annyira megosztó, mint amennyire jó marketing eszköz. Az autó most mindenesetre egy paraméterben felzárkózik a Hummer EV mellé, amely rendelkezik egy a gyártó által csak rákjárásnak nevezett üzemmóddal a 4 kormányzott keréknek köszönhetően.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.