Elektromos autó töltőt telepített a Spar Sopronban

Elektromos autót telepített Sopronban lévő Interspar áruházának parkolójába a Spar. Az Evopro gyártmányú AC (váltóáramú) töltőn egy 22 kW-os Type2 aljzat és egy szintén 22 kW-os kábeles Type2 csatlakozó található. Ez utóbbival az európai gyártású villanyautók további kábel nélkül is tölthetők, míg a Type1 csatlakozós autókat a nyilvános AC töltőknél egyébként is használatos kábellel lehet tölteni. A két csatlakozó akár együtt is használható egyenként 22 kW teljesítménnyel.

Evopro AC töltő a soproni Sparban (fotó: Spar)

A töltő Sopronban a Selmeci utca 15-17. szám alatti Interspar parkolójának fedett részén található. A tesztüzem alatt bárki, külön regisztráció vagy azonosítás nélkül használhatja, de az éles üzemben is mindenki számára elérhető lesz egy okostelefonos applikáción keresztül. A cég a tesztidőszak hosszáról még nem döntött.

Elektromos autó töltő Sopronban az Interspar parkolójában (fotó: Google Streetview)

Sopronban egyébként nem ez az első AC töltő, hiszen az Interspartól néhány sarokra a pláza parkolójában is található egy 22 kW-os Type2-es AC töltő. Ezen felül a 61 ezres város az önkormányzatok számára kiírt pályázaton is indult, ahol maximum további 5 töltő telepítésére kaphat finanszírozást. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy pályáztak-e mind az öt készülékre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?