Újabb 40 töltős Supercharger kapott engedélyt Kaliforniában

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy a Tesla Kaliforniában és Norvégiában is 40 állásos Supercharger állomásokkal készül a Model 3-ak érkezésére, és már itt a hír a következő ilyen 40 töltőcsatlakozóval felfegyverzett parkolóról. A helyszín ismét Dél-Kalifornia, ahol az egyik legfontosabb útvonal, a 15-ös út mentén, a Baker nevű településen épül az infrastruktúra. A sivatag kellős közepén álló porfészek legfontosabb jellemzője, hogy Los Angeles és Las Vegas között nagyjából félúton található, így érthető, hogy a kiszemelt, egyébként szinte elhagyatott helyszíntől 500 méteres távolságon belül miért található 8-10 gyorsétterem és kávézó láncnak is üzlete. Újabb 40 töltős Supercharger kapott engedélyt Kaliforniában

A sivatagi, civilizációtól komoly távolságra lévő helyszínen ennyi töltőpont ellátásához az invertereken túl szükség lesz napelemekre és energiatároló egységekre is. A nyilvánosságra került engedélyek szerint visznek is mindkettő technológiából Bakerbe. Az 1 MW teljesítményű Powerpack rendszer valószínűleg csúcsidőszakban segít csökkenteni a hálózatra nehezedő terhelést.

Fő attrakcióként a világ legmagasabb hőmérőjét magáénak tudó kaliforniai Bakerre nem csak a Tesla figyelt fel. Itt kezdte meg az első 350 kW teljesítményű villámtöltőinek telepítését az amerika EvGo is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Na, milyen meghajtású a legjobban gyorsuló szériaautó?

A két nagyváros közötti 270 mérföldes, vagyis kb 430 km-es táv már valószínűleg túl nagy lesz ahhoz, hogy a Tesla Model 3 tulajdonosok köztes töltés nélkül bevállalják. Egy jó helyen elhelyezett töltővel viszont gond nélkül, a megengedett legnagyobb sebességgel is letudható a táv. Los Angeles környékét elhagyva az útvonalon egyébként van egy 10 illetve egy 16 állásos Supercharger és a Bakerbe tervezetten túl épül egy 18 állásos is. Így biztosan nem maradnak töltés nélkül, akik Teslával akarnak szórakozni menni.

Elektromos autót használsz?