Újabb 40 töltős Supercharger kapott engedélyt Kaliforniában

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy a Tesla Kaliforniában és Norvégiában is 40 állásos Supercharger állomásokkal készül a Model 3-ak érkezésére, és már itt a hír a következő ilyen 40 töltőcsatlakozóval felfegyverzett parkolóról. A helyszín ismét Dél-Kalifornia, ahol az egyik legfontosabb útvonal, a 15-ös út mentén, a Baker nevű településen épül az infrastruktúra. A sivatag kellős közepén álló porfészek legfontosabb jellemzője, hogy Los Angeles és Las Vegas között nagyjából félúton található, így érthető, hogy a kiszemelt, egyébként szinte elhagyatott helyszíntől 500 méteres távolságon belül miért található 8-10 gyorsétterem és kávézó láncnak is üzlete. Újabb 40 töltős Supercharger kapott engedélyt Kaliforniában

A sivatagi, civilizációtól komoly távolságra lévő helyszínen ennyi töltőpont ellátásához az invertereken túl szükség lesz napelemekre és energiatároló egységekre is. A nyilvánosságra került engedélyek szerint visznek is mindkettő technológiából Bakerbe. Az 1 MW teljesítményű Powerpack rendszer valószínűleg csúcsidőszakban segít csökkenteni a hálózatra nehezedő terhelést.

Fő attrakcióként a világ legmagasabb hőmérőjét magáénak tudó kaliforniai Bakerre nem csak a Tesla figyelt fel. Itt kezdte meg az első 350 kW teljesítményű villámtöltőinek telepítését az amerika EvGo is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó villámtöltő Pécsen

A két nagyváros közötti 270 mérföldes, vagyis kb 430 km-es táv már valószínűleg túl nagy lesz ahhoz, hogy a Tesla Model 3 tulajdonosok köztes töltés nélkül bevállalják. Egy jó helyen elhelyezett töltővel viszont gond nélkül, a megengedett legnagyobb sebességgel is letudható a táv. Los Angeles környékét elhagyva az útvonalon egyébként van egy 10 illetve egy 16 állásos Supercharger és a Bakerbe tervezetten túl épül egy 18 állásos is. Így biztosan nem maradnak töltés nélkül, akik Teslával akarnak szórakozni menni.

Hozzászólások

Elektromos autót használsz?

3 gondolat a “Újabb 40 töltős Supercharger kapott engedélyt Kaliforniában” című anyaggal kapcsolatban

 • 2017-07-19 at 10:07
  Permalink

  Pont ezen a szakaszon kértünk hálózatbővítést egy 3x32A csatlakozás bővítésére (22kV-os vonal +transformátor a telek mellett) 50kW-os töltőállomás telepítés miatt.
  A szolgáltató előreláthatólag 8-12 hónap! alatt fogja megtenni a bővítést.

  Válasz
 • 2017-07-19 at 10:42
  Permalink

  Ki a francot érdekel ez a sok csodabeszámolótok Kalifornia, Norvégia (stb. stb). A Magyarországi helyzetről regéljetek, mivel minket az érdekelne, de nagyon! Erről meg nincs mit, ugyebár? Így meg jön Kalifornia és Norvégia, csak hogy szerepeljetek valamivel a hálón!!

  Válasz
 • 2017-07-19 at 11:19
  Permalink

  Én volnék az egyik “franc” akit ez érdekel, például. 😀

  Válasz

Hozzászólás