Így (is) védheted a Teslád

A Tesla egyik legvonzóbb jellemzője a használható hatótáv és a sűrű Supercharger hálózat mellett, hogy szinte havi rendszerességgel érkeznek rá szoftverfrissítések. Mivel az autónak szinte minden jellemzőjét egy központi számítógépről szoftverek irányítják, ha bárhol felmerül egy hiba, akkor azt napokon vagy heteken belül anélkül tudja a gyártó orvosolni, hogy az autót szervizbe kellene vinni. De nem csak hibajavításra, hanem újabb szolgáltatások bevezetésére is kiválóan alkalmas a rendszer. Így ha felmerül egy új igény, akkor a Tesla az új tudást nem csak a legújabb autókba, hanem az összes korábban gyártottba is bele tudja tenni.

Jó példa erre a legújabb frissítéssel bevezetett PIN to Drive funkció, ami lehetővé teszi, hogy az autót a kulcson túl egy extra PIN kóddal is levédjük. Íme a részletek:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.