Alpesi tájakon hasít a Porsche Mission E egy látványos drónvideóban

A Porschéről szerencsére nem mondható el, hogy ne fordítana kellő figyelmet legelső tisztán elektromos modelljének reklámozására, hiszen gyakorlatilag hetente tesz közzé pazar fotókat és videókat a Mission E koncepcióról, hangsúlyozva, hogy kipufogógáz-mentes meghajtása ellenére ez az autó is vérbeli Porsche, és legalább olyan értékes tagja a modellpalettának, mint minden másik négykerekű a gyártó kínálatában. A legutóbbi felvétel a Mission E főszereplésével azonban egy kicsit más, mint az eddigi promóciós videók, ugyanis a Porsche a drónok és sportkamerák fejlesztésében élenjáró vállalattal, a DJI-jal állt össze egy lélegzetelállító videó erejéig, ami tökéletes lehetőség mind a német autógyártó, mind a kínai dróngyártó számára legújabb termékük hirdetésére. A Mavic 2-es drónnal készített felvétel festői alpesi tájakra kalauzolja el a nézőket, egész pontosan Ausztria legmagasabb csúcsához, a Magas-Tauern hegységben fekvő Gloßglocknerhez, ahol először egy igazi klasszikus, az ’50-es években gyártott Porsche 550 Spyder hasít végig a szerpentineken, majd azt megelőzve – ahogyan az idő is maga mögött hagyja a belső égésű motort, és a villanymeghajtásnak ad teret – érkezik a Mission E prototípus, és lopja el tekintetünket a hófödte hegyláncokról. Ha valaki az átlagosnál is szebbnek tartja a Porsche villanyos sportautóját, az egyáltalán nincs egyedül, ugyanis a formatervezésért számos díjat bezsebelt a jármű. Csak remélni tudjuk, hogy e dizájn majd a gyártási változatra is átöröklődik, amit egyébként a Mission E kódnév helyett már Taycan típusjelzéssel kell keresnünk a kereskedésekben, hiszen akkor szinte garantált az autó sikere a vásárlók körében, ha éppen a 800 V-os villámtöltés nem lenne elég meggyőző.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.