Európába látogatott a hófehér Tesla Roadster

Ugyan a Tesla járműveivel még mindig meglehetősen ritkán találkozni az autókiállításokon, azt azért mégsem engedhette Elon Musk, hogy a legnagyszerűbb autóipari remekműveket felvonultató svájci Grand Basel eseményen ne legyen ott a hagyományos sportautó-gyártók rémálma, az új Roadster. A kaliforniai csapat már néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy egy meglepetéssel készül a rendezvényre, és bár sejteni lehetett, hogy a villany-sportkocsival kapcsolatos, sokak úgy készültek, hogy a Roadster gyártási változata tárul a szemük elé, vagy legalábbis egy olyan funkciókkal kibővített verzió, amik még gyorsabbá és különlegesebbé teszik az autót. A nagy szenzáció elmaradt, ugyanis csupán az a hófehérre festett Roadster került kiállításra, amit a részvényesek éves gyűlésén villantott meg a Tesla még júniusban, ráadásul az is kiderült, hogy az autó a vörös testvérével ellentétben valójában nem egy működő prototípus, és az utastér sincs teljesen megépítve, csak külsőleg hajaz a koncepcióra. Ennek ellenére természetesen a Tesla álomautója volt a rendezvény sztárja az újságírók és a legelső VIP vendégek körében, akik készítettek is jó sok fényképet a második generációs Roadsterről, de a kontinensen lakó valamennyi rajongó is örülhet, hiszen nem fognak egyhamar ilyen kocsikat látni Európában. Aki szeretné élőben megtekinteni a koncepciót, annak szeptember 6. és 9. között van lehetősége ezt megtenni Bázelben egy borsos árú belépőjegy ellenében.

Forrás: Electrek

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.