Hivatalos fotón a Volkswagen elektromos strandjárója!

Modern kivitelezésben, a MEB padlólemezt hordozva készül el a ’60-as, ’70-es évek klasszikus strandjárója, mely Kalifornia homokos tengerpartjain vált először nélkülözhetetlen kellékévé a szórakozásnak. A legendás járművek padlólemezét akkoriban még a Bogár biztosította, ám a megújult változat már az egész I.D. sorozat alá kerülő MEB-et kapja, ezzel is bizonyítva a platform széleskörű felhasználhatóságát: nem csupán szinte bármely típusú autó alá beszerelhető, de egyaránt alkalmazható alacsony darabszámú széria termelésére is a tömeggyártás mellett. Az elektromos beach buggy-ról szóló pletykák már tavaly decemberben felröppentek – akkor a hírportálok három, gyártásra váró, retro témájú VW egyikeként emlegették a homokfutót. Az első ugyebár az I.D. Buzz minibusz volt, a harmadik pedig állítólag egy ötajtós „meglepetés” lesz a Bogár mintájára. Most viszont hivatalos megerősítés is érkezett a németektől fényképpel egybekötve, melyek nem okoznak túl nagy meglepetést. Vérbeli buggy-ról van szó, nyitott tetővel, és az I.D. koncepciókról már jól ismert vonalvezetéssel. Hamarosan élőben is látható lesz az autó, ugyanis a világpremierre a Genfi Autószalonon kerül sor március elején.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.