Főoldal » elektromos autó » Két új villanyautóval is bővül hamarosan a Volkswagen I.D. széria

Két új villanyautóval is bővül hamarosan a Volkswagen I.D. széria

Egy korábbi cikkünkben alaposan körbejártuk a Volkswagen Electric for All elnevezésű kampányát, valamint azokat az elektromos koncepciókat, melyek a gyártó nagyratörő elektromobilitási stratégiája alatt 2020-tól valamilyen formában a gyártósorokra kerülnek, és rendelhető villanyautókká válnak. Ha a versenypályára épített I.D. R Pikes Peak masinát nem számoljuk, akkor idáig négy tagját láthattuk a tisztán elektromos I.D. szériának: először a kompakt I.D. válik elérhetővé a kereskedésekben, melyet az I.D. Crozz SUV követ, később pedig az I.D. Buzz kisbusz és az I.D. Vizzion szedán is megjelenik. Aki azonban azt gondolja, hogy itt véget is ért a Volkswagen villanyos tanulmányainak sorozata, az hatalmasat téved, ugyanis akár tetszik, akár nem, az elektromos koncepciók megállíthatatlanul épülnek a német gyárakban.

Nem is kell sokáig várnunk arra, hogy újabb elektromos Volkswagenek pózoljanak a kamerák előtt, hiszen a legújabb hírek szerint 2019 első felében két új modellel bővül a MEB padlólemezre épülő autók sora. Az egyik egy hétüléses sportterepjáró lesz magas fokú luxussal, ami állítólag külső és belső dimenzióit tekintve is a harmadik generációs Touareg szabadidő-autóra hajaz. Ez a villanyautó a belső körökben I.D. Lounge néven fut, és egyike lesz annak a három SUV-nek, amelyek 2022-ig a bemutatótermekbe kerülnek. Hivatalos bemutatójára az áprilisi Sanghaji Autószalonon kerül sor.

Meyers Manx beach buggy, Forrás: Wikipedia

A másik kibocsátásmentes Volkswagen egy talán kissé kevésbé praktikus, ám a tengerpartokon annál menőbb beach buggy lesz, amit a klasszikus Meyers Manx modern kori megtestesüléseként farag rá a gyártó a MEB platformra. A németek elmondása szerint Herbert Diess vezérigazgató három retro témájú elektromos autó megalkotását tűzte ki célul, melyek közül eddig egyet láthattunk: az I.D. Buzz minibuszt. A homokfutó vélhetően a második ilyen villanyautó lesz, melyet egy ötajtós „meglepetés” követ a Bogár mintájára. A jelenlegi tervek szerint a nyitott tetejű strandkocsi a márciusi Genfi Autószalonon lesz kiállítva.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.