Törhetetlen Tesla üveg: videó a főpróbáról

A péntek hajnali Tesla Cybertruck bemutató annyira sokkolóra sikerült, hogy elsőre az sem volt egyértelmű, hogy az acélgolyóval megdobott oldalablakok nem direkt törtek-e be. Az új pick-up üvegeit a Tesla ugyanis olyan anyagból tervezi készíteni, ami ellenáll az ilyen ütéseknek. Ezt a képességet egy külön kitett üveglappal és különböző méretű acélgolyók különböző magasságból való ráejtésével demonstrálták is. Majd mikor a sztárdizájner Franz von Holzhausen egy hasonló golyót dobott a színpadon álló jármű bal első oldalablakának, az a tárgyat ugyan nem engedte át, de csúnyán betört. Musk ezután arra bíztatta kollégáját, hogy próbálja meg a hátsó ablakon is a mutatványt, ami hasonló eredménnyel végződött.

A Tesla két vezetője olyan nyugodtsággal vette tudomásul a dolgot, mintha ezt így tervezték volna, pedig nem. A bemutató után néhány órával Musk a Twitteren osztott meg egy videót, ami még a bemutató előtt készült ugyanazzal az autóval, amikor az üveg még ellenállt az erőhatásnak. Elsőre nem rossz, de musk szerint is van még mit fejleszteni a gyártás megkezdéséig.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.