Alakítsuk együtt Magyarország klímastratégiáját

A héten zajló események (Mustang Mach-e bemutató, elérhető árú villanyautók, Tesla Cybertruck bemutató, stb.) teljesen elvonták a figyelmünket a hazai ügyekről. A Portfólió.hu szerencsére észrevette, hogy felkerült a netre egy rendkívül fontos és érdekes kérdőív, amiben a Nemzeti Tiszta Fejlődés Stratégia véglegesítéséhez kéri a kormány a társadalom véleményét. A stratégiát a 2018 decemberében hatályba lépett Energiaunió irányítási rendszeréről szóló 2018/1999 sz. rendelet (ún. Governance rendelet) 15. cikke alapján 2020. január 1-jéig minden tagállamnak, így Magyarországnak is el kell készítenie. A tanulmány feladata, hogy a következő 30 évre nyújtson útmutatást.

Remélhetőleg a stratégia már többé-kevésbé beadásra kész (egyébként sűrű lenne a szakemberek decembere), így a beérkező válaszoknak valószínűleg nem lesz mindent felforgató hatása, de a kérdőív kitöltésével mégis jelezhetjük, hogy bennünket érdekel a jövő. A kérdések nem korlátozódnak a közlekedésre, de azt a kérdőív sem tagadja, hogy a közlekedés átalakítása lehet az egyik legfontosabb feladat. (A kérdőív kitöltése teljesen anonim.)

A kérdőív kitöltésére már csak két napig, 2019. november 25-én (hétfő) 12:00-ig van lehetőség!

Hallassuk a hangunkat, töltsük ki minél többen a kérdőívet!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?