Főoldal » elektromos autó » Na mit jelentett be a General Motors pont a Tesla-bemutató napján?

Na mit jelentett be a General Motors pont a Tesla-bemutató napján?

Aki követte az elmúlt napok villanyautós híreit, az jól tudja, hogy az idei Los Angeles-i Autószalon legjobban várt újdonsága az este bemutatott Tesla Cybertruck. Ennek nem csak az az oka, hogy Elon Musk a kedvenc projektjének nevezte a tisztán elektromos pickupot, tehát garantáltan egy izgalmas leleplezésre számíthatunk, hanem az is, hogy a villanyos platós kocsi egyelőre hiánycikk az amerikai piacon. A benzinéhes behemótok elektromosításával az üzemanyagköltségen és a karbantartáson is rengeteget tudnának spórolni a vásárlók, így ezek megjelenése pont annyira lenne előnyös az autósok pénztárcájának, mint amennyire a környezetnek.

A Tesla mellett már több start-up is elkezdett dolgozni egy kibocsátásmentes pickupon, a nagyok pedig kénytelenek voltak követni őket: a Ford bejelentette, hogy 2022 előtt piacra dobja tisztán elektromos F-150-ét, és a General Motors is megerősítette, hogy fejlesztés alatt van a saját pickupja, csak az érkezés időpontját nem árulta el.

Rivian R1T

Egészen mostanáig, amikor is egy befektetői konferencián Mary Barra vezérigazgató elárulta, hogy a GM Detroit-Hamtramck létesítményben épülő járműnek az értékesítése 2021 őszén, azaz pontosan két év múlva kezdődik. Természetesen hiszünk a véletlen egybeesésekben, ezért eszünkbe sem jut, hogy a bejelentéssel valami olyasmit akart üzenni az amerikai nép számára a detroiti óriás, hogy „bármit is láttok ma este, bármennyire is tetszik a Cybertruck, ne vegyétek meg, mert már készül a nagy és tapasztalt autógyártó terméke”!

A Chevrolet Silverado elektromosként sem lenne a környezetvédelem jelképe, de legalább nem mérgezné embermilliók levegőjét

Egyéb részlet sajnos nem derült ki, de szinte biztos, hogy a Tesla felkavarja a port az autópiacon, amire a pickupjaikból élő nagy hagyományos autógyártóknak válaszolniuk kell, azaz számíthatunk a hírek dömpingjére a közeljövőben. A legelső villanyplatósért folyó mérkőzés még nincs lejátszva, de jelen információink szerint a Rivian lehet a nyertes gyártó 2020 második felében, aki betölti ezt a hatalmas űrt a szegmensben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.