Békéscsabán bővült a Mobiliti villámtöltő hálózata

Új töltővel bővült tegnap este Békéscsabán az NKM Mobilitás Kft. villámtöltő hálózata. A Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodája előtt, az Andrássy út 46. szám előtt álló AC töltőoszlopot cserélték le egy 50+43 kW-os Efacec gyártmányú villámtöltőre, ami DC (egyenáramú) oldalon CCS és CHAdeMO, AC (váltakozó áramú) oldalon pedig kábeles Type2 csatlakozóval rendelkezik. A töltő a hálózat többi tagjához hasonlóan fizetés ellenében használható, a szolgáltatás díja percenként 50 forint.

(fotók: Mobiliti)

A Mobiliti hálózat legutóbb Baján bővült egy töltővel, így a hálózat nem csak a fővárosból kiinduló főbb közlekedési útvonalak mentén szolgáltat, de a távoli megyeszékhelyek közötti közvetlen összeköttetést nyújtó utak mellett is biztosítja a mielőbbi továbbjutáshoz szükséges villámtöltést. Szeged és Debrecen között Békéscsaba félúton található a 47-es főút mentén, míg a bajai villámtöltő a Szegedet és Pécset összekötő 55-ös főút mentén segíti a villanyautósokat.

A két új helyszínnel együtt a Mobiliti immár 2 budapesti és 19 vidéki helyszínen biztosít villámtöltést Magyarországon.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.