Villanyautók a Máltai Szeretetszolgálat flottájában

A Máltai Szeretetszolgálat hat környezetbarát, elektromos, Nissan e-NV 200 Evalia Acenta típusú járművet vásárolt az Innovációs és Technológiai Minisztérium 75 millió forintos támogatásával. A beruházással a szolgálat nem csak a környezetet védi, de a költségeiket is jelentősen csökkentik, így a gazdasági folyamataik és segítségnyújtás fenntarthatóbb lesz az elektromos autók segítségével, mivel az autók használatával jelentős üzemeltetési költség megtakarítás várható a Máltai Szeretetszolgálatnál.

Hat Nissan E-NV200 Evalia áll a szeretet szolgálatába

Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke örömét és köszönetét fejezte ki, valamint elmondta, hogy az új gépjárművek további lehetőséget teremtenek a karitatív szervezetnek arra, hogy még többet tudjon adni. A benzinmotoros autóikhoz képest 60 százalékkal olcsóbban üzemeltethető személygépkocsikkal a Szeretetszolgálat egyszerre csökkenti ökológiai lábnyomát és költségeit, miközben célba juttatja a segítséget azokhoz az emberekhez, akiknek arra szüksége van. Az ügyvezető alelnök a karitatív szervezet nevében megköszönte a minisztérium segítségét: „Megháláljuk, de nem a minisztériumnak, hanem a szegény embereknek” – fogalmazott. Az elektromos autókat a Szeretetszolgálat regionális szervezeteinél, vidéken veszik használatba. Többek között a hajléktalanokról gondoskodó utcai szolgálatok, a fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozók, illetve különböző ifjúsági központok tevékenységét segítik majd – tette hozzá.

EZT OLVASTAD MÁR?  Személyes történet: Minőségi elektromos autó a napi ingázáshoz
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára és Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a Máltai Szeretetszolgálat Batthyányi téri központjában, december 16-án.

Elektromos autót használsz?