Elektrolit szivárgás a gödi Samsung gyárban

Göd polgármestere, Balogh Csaba, Facebook posztban számolt be arról, hogy a Samsung SDI gödi akkumulátor gyárában pénteken elektrolit szivárgás történt. A polgármester nehezményezte, hogy őt, mint a polgári védelemért felelős személyt nem értesítették az incidensről, csak pletykaként jutott el hozzá az információ.

A kapcsolattartásért felelős személy a polgármester kérdésére megerősítette az elektrolit szivárgásról szóló pletykát és ígéretet tett, hogy a további fejleményekről folyamatos tájékoztatást nyújt.

Az információk szerint a szivárgás kismértékű volt, így a telephelyen belül sikerült kezelni. Szombaton a polgármester már arról számolt be, hogy sikerült elhárítani a problémát, amit egy új tartály beüzemelésének kísérlete eredményezett.

A gödi beruházás méreteivel az alábbi cikkünkben foglalkoztunk. A gödi létesítmény mérete összevethető a korábban a világ legnagyobb alapterületű épületeként beharangozott nevadai sivatagban épülő Tesla Gigafactory akkumulátorgyár méreteivel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.