Mekkora is a Hyundai Ioniq 5 valójában?

Egyes autók fényképen nagyon ügyesen titkolják a valódi méreteiket. Ilyen az idén érkező Dacia Spring, amely nagyobbnak láttatja magát a valós méreteinél, csak akkor jön a meglepetés, amikor egy jól ismert típus áll mellette.

A Hyundai első e-GMP platformra épülő elektromos autója, az Ioniq 5 méretei fotók alapján szintén csalókák. Ez a modell inkább a másik irányban csapja be érzékeinket és kisebbnek tűnik a valódi méreteinél. A Hyundai egyértelműen a 45 éves Pony reinkarnációjaként aposztrofálja az autót, ez a modell azonban Kelet-Európában kevésbé volt a mindennapos utcakép része, így sokan az ezredforduló egyéb népszerű típusait, például a Lancia Deltát, vagy a kategóriateremtő Volkswagen Golf vonalait látják benne.

Ennek kapcsán jutott eszünkbe, hogy amíg az utcán nem tudjuk a saját szemünkkel érzékelni az Ioniq 5 méreteit, addig is érdekes lenne összevetni egy jól ismert típussal, hogy jobban érzékelhessük az autó valódi hatalmasságát. Az alábbin fotón a Volkswagen Golf aktuális verzióját állítottuk az Ioniq 5 elé. A csúszkát mozgatva felfedhetitek a méretbeli különbségeket.

(forrás: hyundai-ioniq-5.com)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.