Így támogatja a Ford a régi autók elektromosítását

A Ford Performance egy olyan villanymotor piacra dobását jelentette be, amely megkönnyíti a régi, hagyományos erőforrással működő járművek elektromosra átépítését. Az ígéretek szerint ősztől már online megrendelhető villanymotor a Ford Mustang Mach-E GT modellből származik, az ára pedig 3900 amerikai dollár. Az Eluminator elnevezés a Ford múltjára, hosszú ideig használt V8-as hagyományos motorokra utal.

A technikai részleteket nem közölték, azonban azzal, hogy a motor a Mustang Mach-E GT-től származik, a következő jellemzőkre számíthatunk: 210 kW-os csúcsteljesítmény és 430 Nm maximális forgatónyomaték. A motor maximális fordulatszáma 13.800 fordulat/perc, össztömege pedig 93 kg.

Az újdonság valószínűleg nem a tömegautók előtt nyitja meg az újjászületés lehetőségét, inkább a régi Mustanghoz hasonló klasszikusok elektromosra átépítésére számíthatunk.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.