Jön a nagy töltésfrissítés a Mustanghoz

Nagyon fontos frissítés érkezik a közeljövőben a Ford Mustang Mach-E tisztán elektromos meghajtású sportterepjáróhoz, amely felgyorsítja az akkumulátor töltésének folyamatát. Darren Palmer, az amerikai autógyártó elektromos járművekért felelős ügyvezetője az InsideEVs hírportálnak beszélt arról, hogy a várhatóan télen megjelenő frissítéssel kiiktatják azt a korlátozást, amely 80%-os töltöttségnél körülbelül 12 kW-ra vágja le a töltési teljesítményt.

Forrás: InsideEVs

Ez a korlátozás az akkumulátort védi, de a frissítést követően körülbelül 90%-ig viszonylag magas töltési teljesítmény lesz elérhető. A töltési görbe elegyengetése mellett a töltési teljesítmény maximuma is magasabbra kerül, de hogy ez pontosan hány kW-ot jelent, azt egyelőre nem tudni. Jelenleg a kis akkumulátoros változatnál 115, a nagy aksisnál 150 kW a névleges plafon, de ahogy az InsideEVs töltési görbéjén is látszik, a töltés elején ennél kicsivel magasabbra is fel tud nyúlni.

Érdekesség azonban, hogy a DC töltés jellemzői a vásárló töltési szokásaitól függnek majd: aki ritkán használ villámtöltőt, és ezáltal lassabban öregszik az akkucsomagja, az magasabb töltési teljesítményt vehet igénybe. Az ügyfelek többsége egyébként ilyen, nagyjából 95%-uk majdnem kizárólag otthoni töltéssel juttat elektromosságot a Mach-E akkupakkjába, ám a hosszabb utazások miatt felmerült az igény a DC töltés fejlesztésére.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.