Főoldal » elektromos autó » A Kona utódja is Ioniq néven érkezhet

A Kona utódja is Ioniq néven érkezhet

Thomas Schemera marketingvezető nyilatkozata szerint a Hyundai az Ioniq elektromos almárkáját kompaktabb, de szintén az e-GMP platformra épülő modellekkel bővíti, de akár a Kona electric utódja is Ioniq néven érkezhet majd – írja az electrive.com.

Az új almárka első modellje, az Ioniq 5 elektromos SUV után 2022-ben érkezik a Prophecy tanulmányra alapuló elektromos szedán, Ioniq 6 néven, majd 2024-ben kerülhet piacra az Ioniq 7 nagyméretű SUV. Ezen kívül  bár a döntés nem végleges, de nagyon valószínű, hogy számíthatunk Ioniq 2, 3 vagy 4 néven kisebb elektromos modellekre is.

Schemera szerint a kompakt méretben az a gond az akkumulátoros villanyautókkal, hogy egyelőre nem nyereséges a gyártásuk, de hosszú távon lát ezekben potenciált. „Ésszerű lenne az e-GMP platformhoz kapcsolódó minden előnyt kiterjeszteni a kisebb járművekre is” – tette hozzá Schemera.

Az interjúból azt is megtudhattuk, hogy a koreai cég mérceként tekint a nemrégiben a Müncheni Autószalonon bemutatott Volkswagen ID.Life nevű koncepcióautóra, amit a német cég 2025-re kíván sorozatgyártású modellé fejleszteni, a mai villanyautók között kifejezetten kedvezőnek mondható 20.000 euró alatti áron.

Arra a kérdésre, hogy a Kona electric utódja kapja-e majd az Ioniq 2, Ioniq 3 vagy Ioniq 4 nevet Schemera egy sokat sejtető, de mégis kitérő választ adott: „Ez egy olyan kérdés, amit egyelőre nem szeretnék megerősíteni, de egyértelműen valószínűnek tűnik.”

Azt is hozzátette, hogy a Kona elektromos utódja előtt komoly feladat áll, amennyiben nem fog osztozni a hagyományos hajtással készülő változatokkal az alapokon: elegendő példányban kell elkelnie ahhoz, hogy a méretgazdaságosságnak köszönhetően teljesítse a Hyundai bevételi céljait.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.