Videó: a rendőrség megállít egy elszabadult önvezető Teslát

Az alábbi videón megtekinthető, hogyan állít meg Kaliforniában a rendőrség egy önvezető Teslát, amelynek emberi vezetője talán ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatására képtelen a járművezetésre. Egyre több hasonló esetről számolnak be a világ minden részéről, ezért egyesek a Tesla Autopilot vagy FSD rendszerét azzal vádolják, hogy veszélyt jelent a forgalom többi közlekedőjére.

A rendszer azonban csak a járművezető felügyeletével használható, így valójában az ittas vezetők jelentik a veszélyt a többiekre. A kérdés inkább az, hogy mi történt volna az autóssal a vezetéstámogató rendszer nélkül? Jó eséllyel balesetet szenvedett volna, így tehát az autó inkább megmentette a vezetőt és az úton lévő többi autóst, mintsem veszélyhelyzetet teremtett volna.

Nem ez volt az első ilyen eset, korábban Norvégiában szinte kísértetiesen hasonló helyzetbe került egy Tesla tulajdonos.

Címlapkép: Pixabay at Pexels

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.